Eating is good, right? IT’s pleasant and it makes us feel comforted and happy.
The kinds of food that makes us feel comforted are especially the sweet foods! Desserts!! Hummm Yummy!
Neviem, či to aj vy tak máte, ale niektoré potraviny či zložky stravy, ako by si k nám hľadali cestu rôznymi spôsobmi. A zvyčajne sú to tie, ktoré nám nechutia či nelákajú nás. Bez ohľadu na ročné obdobie, zvyky či naše chute, jednoducho sa nám pletú popod nohy. Ja to mám tak s gaštanmi.
Hi guys!
How are you doing today?
Hungry? And thinking: ‘ohhhh ,my! What can Ieat?’ OR ‘what should I eat? I’m on a diet!!!!’
Well, I think youl should stop and feel what your body wants. Not just what your mouth wants to feel like the taste of sweet flavours.
Nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok. Určite ste to počuli od svojej mamy či babičky. Toto príslovie existuje v mnohých jazykoch a zaručene na ňom niečo bude. Pozriem sa na to tak trochu nevedecky, ale za to reálne. Ako to vyzerá s láskou a jedlom v našich bežných životoch? Čím sa živí naša láska? Prečo je jedlo tak dôležité?
Silvestrovské párty, rodinné stretnutia, posedenia s priateľmi či kolegami na konci každého roka sú každoročnou tradíciou. Silvestrovské lyžovačky, fakultatívne výlety do hlavných miest či dlhšie pobyty s cieľom vidieť metropoly či menšie strediská niekde uprostred prírody mnohí plánujeme aj rok vopred. Tento rok však bol iný a bohužiaľ, iný bude aj Silvester.
O vplyve jedla na našu celkovú pohodu a najmä zdravie sa popísalo už veľa odborných kníh i populárno-náučných článkov. Neodškriepiteľné je, že hladný človek je nervózny, že chorému robia isté jedlá dobre a iné zase nie, a že mesiace roku 2021 dávajú nám všetkým riadne zabrať.
Dobrú náladu, uvoľnenie, pohodu a radosť túto jar potrebujeme všetci ešte viac ako pominulé roky. Jarná depresia či rozladenie nám sedí na pleciach a ťaží nás. Rozhodne nám pomôže nielen jar so svojimi hýriacimi farbami, ale aj niečo dobré pod zub. A viete, čo sa osvedčilo v mnohých rodinách, s čím pracujú veľmi radi i reštaurácie a patrí k populárnym surovinám, z ktorých sa dajú vyčariť chutné polievky, predkrmy i hlavné jedlá? Paradajky!
Poznám dve obdobia, kedy gazdinky najčastejšie siahnu po kuchárskych knihách a časopisoch, zdieľajú, lajkujú a vymieňajú si recepty nielen online ale i v offline svete. Po Vianociach sú to práve veľkonočné sviatky, ktoré nás tak akosi motivujú pripraviť staré, odskúšané recepty, ale aj pustiť sa do niečoho nového.
Čerstvo napadaný sneh je čistou mágiou. Vyvoláva nostalgické nálady a vraví sa, že napadaný sneh zmäkčuje všetko, čoho sa dotkne. Asi to tak bude. Krajina dostáva rozprávkové kúzlo a všetci sa pri pohľade na zasnežené scenérie naozaj stávajú citlivejšími.
Na začiatku nového roka sa vždy stanovujú trendy na ten nadchádzajúci. Prajeme si navzájom zdravie, šťastie, lásku...Všetko je dokonale prepojené aj s jedlom. Veď nie nadarmo sa hovorí, že láska ide cez žalúdok. A kvalitné jedlo je dôležité pre naše zdravie. A keď sme zdraví a milovaní, ku šťastiu nám predsa viac nechýba. Čo nás teda čaká v 2021?